Om oss

Vi är ett ledande profilföretag i Sverige och har många års erfarenhet av branschen. Det ska vara kul och enkelt att handla av oss och vi siktar alltid på högsta servicenivå. Med över 10.000 profilprodukter i vår webbshop har vi ett av marknadens största sortiment. Vi har något för alla företag och alla tillfällen!

Profilprodukter - ett sätt att marknadsföra sig!

Många företag använder profilprodukter av olika sort. Spannet går från enkla kampanjprodukter till finare gåvor, kanske mer kopplade till ett specifikt tillfälle. Varför är då profilprodukter så populära att använda i marknadsföringen? Promotionprodukter står ju för ca. 7% av reklamkakan. Svaret är relativt enkelt. Produkterna är ett smidigt sätt att få kunder att koppla samman företagets varumärke med vad företaget också sysslar med.

Generositet och givmildhet

Att ge en gåva eller present är en godhjärtad handling och det är naturligt att man som mottagare ser detta som positivt. När det gäller reklam- och profilprodukter innebär detta att ditt företag har en bra chans att gynnas framför andra företag som inte visat samma frikostighet.

"Gratis" skapar intresse

Det är få ord inom marknadsföring som har en starkare klang än gratis. Gratis skapar intresse, helt enkelt. Det kan innebära att man ger bort kepsar med häftigt tryck på mässan eller att man delar ut reklamgodis i ett köpcentrum. Konsekvensen kommer vid varje tillfälle bli likadan: dina potentiella kunder kommer att attraheras till dig och ge dig det beaktande som du är värd. För Du vet ju att vem som helst är mer vällvillig inställd till att lyssna på vad Du har att säga om man har fått "något" strax innan.

Profilprodukter har en långvarig effekt

En traditionell reklamaktivitet på internet, TV, utomhusskyltar, tidningar, radio, DR går kanske några veckor för att sedan vara slut. Effekten klingar av och man behöver sjösätta en ny aktivitet för att vara närvarande hos sina potentiella kunder. En bra profilprodukt har däremot klart längre livslängd. De är främst föremål av nyttokaraktär som man gärna sparar och använder gång på gång. Det kan vara bomullskassen för matinköpen eller kepsen för soliga dagar. De finns kvar där och ger Ditt företag och varumärke exponering dag ut och dag in.

Stark impact

Profilprodukter kan ge ett väldigt starkt genomslag för ditt företag och varumärke. Reklamprodukter sprids närmast "viralt" genom att de glöms kvar, delas på etc. Titta själv t.ex. i ditt pennställ. Det här är positivt eftersom varumärket får spridning och kompletterar övriga sälj- och marknadsföringsaktiviteter som Du gör. Kan man få människor att gladligen bära Ditt varumärke på t.ex. en tröja så har man en reklamyta som är omöjlig att "köpa" på vanligt sätt.

Tryckmetoder - Vilket ska man använda?

Tampotryck

Tampotryck är en tryckteknik som används för att överföra färg från en platta till en produkt. Tampotryck är vanligtvis används för att skriva ut bilder eller text på små eller böjda ytor, som glasögon eller penna. Trycket utförs genom att en gummi- eller silikonstämpel appliceras på färgplattan och sedan pressas mot produkten för att överföra trycket.

Screentryck

Screentryck är en vanlig tryckmetod som används för att skapa högkvalitativa och hållbara tryck på olika material, inklusive papper, tyg och plast. Detta tryck görs genom att en mall avbildas på en nätskärm, som sedan placeras ovanpå materialet och färgas in med hjälp av en rakel. Screentryck är idealiskt för stora upplagor av produkter och ger en skarp, detaljerad bild.
Fördelen med screentryck är, förutom den korta torktiden och att trycket får bra hållbarhet, att man i stort sett kan trycka runt om en penna eller åtminstone göra väldigt stora tryck om formen på pennan tillåter det. Screentryck lämpar sig även bra för tryck i större upplagor.

Digitaltryck

Digitaltryck är en tryckteknik som använder en skrivare för att skapa en bild eller text direkt på en produkt. Denna teknik är idealisk för mindre upplagor av produkter och för produkter som kräver hög detaljrikedom. Digitaltryck används ofta för att skapa högkvalitativa t-shirtar, tygväskor, muggar och andra marknadsföringsmaterial.
Med digitaltryck kan trycka i hur många färgnyanser som helst då det är CMYK-färger som används. Detta öppnar förstås upp för en mängd olika möjligheter, både vad det gäller tryck av logotyper i skiftande nyanser eller tryck av rena bilder och fotografier.
Digitaltryck lämpar sig bäst för lite tjockare pennor och pennor med bredare klips. Det är också det absolut bästa metoden för att trycka på etuier och presentaskar eftersom den tillåter utfallande tryck och tryck över stora ytor. En annan fördel med digitaltryck är att man oavsett antal tryckfärger bara behöver göra en uppsättning av maskinen, vilket ger en lägre startkostnad jämfört med t.ex. ett 4-färgstryck vid screen- eller tampotryck.

Gravyr

Gravyr innebär att man genom förstärkning av ljus och tillförsel av energi skapar en optisk stråle, eller närmare bestämt en laser, som sedan etsar in ett förbestämt motiv på produktens yta. Vi erbjuder två olika tekniker för gravyr, Yag Laser och CO2 Laser. Vilken metod vi använder beror helt på vilken typ av material det är på den yta som ska graveras. Med Yag Laser får man en nyans som går ton i ton med det ursprungliga materialet vilket ofta kan vara önskvärt och med CO2 Lasern kan man t.ex. gravera metallpennor med lackerade ytor.

Brodyr

Brodyr är en tryckteknik som använder trådar för att skapa en bild eller ett mönster på en produkt, vanligtvis i tyg. Denna teknik används ofta för att skapa högkvalitativa kläder, som mössor, jackor och tröjor. Brodyr ger en djup och tredimensionell effekt och ger en känsla av hög kvalitet till produkten.Beskrivande text


Våra garantier till dig som kund

Vi hjälper dig
Bra Profilprodukter har sedan starten hjälpt mängder av företag med valet av profilprodukter. Hos oss har du alltid en personlig kontakt, som hjälper dig att hitta rätt i vårt sortiment. Personlig service och snabba leveranser är vårt motto.
Korrektur & offert
Innan din beställning blir bindande får du alltid godkänna ett korrektur. Innan korrekturet är godkänt kan du avbryta beställningen om något inte känns helt hundra. Korrekturet visar hur produkten kommer att se ut med ditt tryck.
Gratis varuprov
Vill du ha ett varuprov innan gör en beställning? Inga problem, vi förstår att man vill känna och klämma på produkter innan man bestämmer sig.